Forte Mare real estate Herceg Novi Montenegro


Budva

Budva je stara oko 3.450 godina i jedan je od najstarijih u kontinuitetu naseljenih gradova na Jadranu Grad ima oko 18.000 stanovnika i sjedište je opštine Budva.

 

 

Područje oko grada, duž obale, poznato je i kao Budvanska rivijera. Rivijera je centar crnogorskog turizma, poznata je po pješčanim plažama i noćnom životu. Značajni turistički objekti se nalaze unutar mletačkih zidina iz 15. veka, koje okružuje budvanski Stari grad. Kamene kuće i crkve, te uske ulice i mali zeleni đardini (bašte) opasani bedemima sa svih strana – čine Budvu tipičnim srednjovjekovnim primorskim gradom. Iz njega se pruža pogled na plavetnilo otvorenog mora, na kilometarske plaže i na obližnje ostrvo Sveti Nikola, najveće na Crnogorskom primorju. Poluostrvski Sveti Stefan, jedinstven u svijetu grad hotel neodvojiv je od slike Budve, kojoj gravitira i pripada.

Budvanska rivijera obiluje bajkovitim plažama, luksuznim hotelima, vilama, kvalitetnim ribljim i nacionalnim restoranaima, mediteranskim rastinjem,svim vrstama usluga, zanatskim radnjama, ekskuzivnim buticima, parfimerijama, suvenirnicama, noćnim klubovima.O Budvi se danas govori kao o kraljici crnogorskog turizma. Taj je epitet stekla zahvaljujući tome što nudi urbani vid ljetnjeg provoda. Budva može da ugosti preko 100.000 turista, što u luksuznim, što u malim porodičnim hotelima, te u apartmanima i sobama za izdavanje. Budva je decenijama poznata po kulturno-zabavnim manifestacijama. Najstarija i najznačajnija ljetnja kulturna priredba u Crnoj Gori je Grad teatar, u okviru koje se tokom cijelog ljeta izvode pozorišne predstave, koncerti klasične muzike, a na Trgu pjesnika književne večeri – gdje gostuju najveća crnogorska i svjetska književna imena.
S obzirom na 220 sunčanih dana, i na činjenicu da kupališna sezona traje od maja do oktobra, Budva je s razlogom najposjećeniji dio Crnogorskog primorja. Turističku ponudu Budve obogaćuje i jedinstveni park zabave Akvapark Budva čiji dnevni kapacitet je 6.000 ljudi.

FaLang translation system by Faboba